Harry Mulisch droeg in 1992 de eerste literaire lezing voor op 4 mei. Sindsdien vormt deze voordracht een vast onderdeel van de Nationale Herdenking. In 2020 verzorgde Arnon Grunberg de voordracht. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft Van Iperen gevraagd, nadat schrijver Abdelkader Benali zich terugtrok als spreker.

Van Iperen woont sinds 2012 in ’t Hooge Nest, en stuitte toen ze het huis betrok op de bijzondere geschiedenis van het huis. Ze heeft jaren onderzoek gedaan naar de zussen Brilleslijper en de overige bewoners, en op meeslepende en tegelijk huiveringwekkende wijze verslag gedaan van de systematische en methodische wijze waarop de Joodse bevolking uit Nederland werd getransporteerd, op weg naar het onherroepelijke einde.

Lokale tip

n het jaar dat ik 50 jaar word vertrek ik te voet naar Lourdes.
Alleen.
Mijn tocht.
Mijn weg.
6 jaar later in 2020 loop ik verder naar Santiago de Compostella in het jaar dat de wereld plat ligt vanwege het Corona virus.
Tussen de twee tochten in, krijg ik de diagnose Fybromyalgie.
Eigenlijk weet ik al vanaf mijn 20e dat er iets niet klopt maar nu dan eindelijk de diagnose. Ik leer er mee leven en vind mijn format om een zo klachtenvrij mogelijk leven te leven.
Tijdens de tocht met de cadans van herhaling verander ik van wandelaar tot Pelgrim.
Het verandert mijn vastgeroeste leven.

Non-fictie bestsellers

jaaruitgaven

aanbiedingen

Campinggidsen